Vad händer när din video tas bort på YouTube?

Din YouTube-kanal är källan till alla dina företags videor, men varje video du laddar upp måste följa YouTubes riktlinjer för communityn. Om en av dina videor tas bort betyder det inte slutet på din YouTube-karriär. det betyder dock att du bör vidta åtgärder för att undvika att få liknande konsekvenser i framtiden. Lyckligtvis kommer YouTube att berätta vad problemet var och ge dig en chans att ta bort alla strejker från din post.

Meddelande via e-post

När din video har tagits bort, oavsett anledning, får du ett e-postmeddelande. Det här e-postmeddelandet skickas vanligtvis till det Gmail-konto som är kopplat till ditt YouTube-konto. I e-postmeddelandet anges vilken video som har tagits bort samt anledningen till det. Det kommer dock inte att visa om det berodde på en rapport eller vem som rapporterade din video. En kopia av detta meddelande skickas också till din YouTube-inkorg.

Kontovarningar

När en video flaggas för att tas bort från ditt konto får du en strejk på ditt konto. Strejksystemet är på plats för att visa dig om du är nära att få ditt konto förbjudet, men det sätter också vissa begränsningar på ditt konto. Om du till exempel har varningar på ditt konto och försöker tjäna pengar på dina videor kan du bli nekad. Strejker försvinner efter sex månader om du inte har några fler överträdelser och om du slutför Copyright School (se Resurser).

Tävlande radering av video

När en video har tagits bort eller ändrats - i vissa fall kan upphovsrättsskyddat ljud raderas medan videon hålls online - du har möjlighet att ifrågasätta raderingen via avsnittet "Upphovsrättsmeddelanden" i din videohanterare. Att bestrida upphovsrättsvarningar bör endast göras om du anser att videon togs bort av misstag. Om du strider mot varningen tas den bort från ditt konto och återställer videon. Om du inte lyckas kommer du inte att få några konsekvenser utan kommer att behålla strejken. Observera också att radering av videon inte tar bort varningen heller.

Kontoförbud

När du får tre varningar på ditt konto kommer YouTube att stänga av ditt konto. Det betyder att du inte längre kommer att kunna logga in på ditt konto, alla dina videor kommer att inaktiveras och du kommer inte att kunna få åtkomst till ditt konto igen. Du kommer fortfarande att kunna komma åt dina andra Google-produkter med samma konto. Medan ditt YouTube-konto i sig kommer att inaktiveras kan du fortfarande bläddra och titta på videor, men du får helt enkelt inte logga in för att skicka kommentarer eller ladda upp något innehåll.